- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
החלטה בתיק ת"א 19370-10-11
|
ת"א בית משפט השלום תל אביב - יפו |
19370-10-11
11.7.2012 |
|
בפני : הרשם הבכיר אבי כהן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: ל.ל. |
: 1. י.י. 2. כלל חב' לביטוח בע"מ |
| החלטה | |
בהתאם לסמכותי שלפי תקנות פיצויים לנפגעי תאונות דרכים (מומחים), תשמ"ז - 1986 (להלן - " התקנות"), לאחר שעיינתי בבקשה למינוי מומחה רפואי, בתגובה לבקשה במסמכים הרפואיים שצורפו, בתשובה לתגובה, ובחוות דעתו של המומחה שמונה בתחום האורטופדי, פרופ' דודקביץ', אני מחליט כך:
עמדת התובעת
התובעת, נפגעה בתאונת דרכים מיום 14.4.11, לאחריה טופלה בביה"ח קפלן, מבקשת כי ימונה בגינה מומחה בתחום הפסיכיאטרי והגריאטרי, או פסיכוגריאטרי.
עובר לבקשה זו, הוגשה חוות דעתו של מומחה ביהמ"ש בתחום האורטופדי, פרופ' דודקביץ/, במימון ביניים של הנתבעת, אשר קבע את נכותה הצמיתה של התובעת בגין התאונה, בשיעור של 55%. כמו כן המליץ המומחה על מינוי מומחה נוסף בתחום הפסיכיאטרי והגריאטרי, או הפסיכוגריאטרי, נוכח עברה הרציף והעשיר של התובעת בתחום הפסיכיאטרי, עובר לתאונה דנא ולאחריה.
עמדת הנתבעת
הנתבעת מתנגדת לבקשה.
הכרעה
לאור המלצתו של המומחה פרופ' דודקביץ' למינוי מומחה בתחום הפסיכוגריאטרי, ולאחר ששוכנעתי כי קיימת ראשית ראיה לאפשרות קיומה של נכות רפואית בתחום זה עקב תאונת הדרכים נשוא התביעה (ראו תיקה הרפואה בנווה עמית), אני ממנה בזאת את ד"ר לוציאן מוסקוביץ', כמומחה רפואי מטעם בית המשפט בתחום הפסיכוגריאטרי.
הצדדים ימציאו למומחה מסמכים עפ"י הוראות תקנה 8 לתקנות, כאשר תשומת לב הצדדים והמומחה לאיסור שבתקנה 8(א) סיפא בדבר הגשת מסמכים הכוללים חוות דעת רפואית.
בחוות דעתו מתבקש המומחה להתייחס גם לשאלות הבאות:
· האם נותרה לנפגע נכות זמנית או צמיתה כתוצאה מן התאונה, ואם כן - באיזה שיעור. המומחה מתבקש להתייחס לשאלת הקשר בין התאונה לבין מצב הנפגע במועד הבדיקה.
· האם יש לצפות לשיפור או להחמרה במצבו הרפואי של הנפגע בעתיד.
· האם הנפגע סובל ממגבלות תפקודיות בעקבות הנכות הרפואית הנ"ל, וזאת במיוחד בשים לב לעבודתו ולמקצועו.
· האם יהיה הנפגע זקוק לטיפולים רפואיים בעתיד בשל הנכות הרפואית הנ"ל, ואם כן - מהם סוגי הטיפולים ומהי העלות המשוערת של הטיפולים האלה לפי המחירים הנכונים היום.
המומחה מתבקש להגיש את חוות דעתו באופן ובמועד הקבועים בתקנה 15 לתקנות. כמו כן מתבקש המומחה לפרט בחוות דעתו את המסמכים הרפואיים אשר היו בפניו במועד מתן חוות דעתו.
ככל שהמומחה אינו זמין לבדיקה ולהגשת חוות דעת במועד ו/או ככל שקיימת מניעה אחרת מצד המומחה מלפעול עפ"י החלטת מינוי זו, יודיע על כך מיידית לבית המשפט.
שכר טרחת המומחה בתחום הפסיכוגריאטרי הינו בסך 6,000 ש"ח בצירוף מע"מ.
בנסיבות העניין, נוכח העובדה שכבר נקבעה דרגת נכות משמעותית לתובעת ולכן ההערכה היא שהיא תקבל פיצוי (כך שאם ייקבע שלא נותרה נכות פסיכיאטרית צמיתה בגין התאונה ניתן יהיה לקזז הוצאות חוות הדעת הפסיכיאטרית מהפיצוי הנ"ל) וגם בהתחשב בגילה המתקדם של התובעת ובמצבה, אני מורה כי בשכ"ט המומחה וכן בעלויות הבדיקות עפ"י תקנה 9 (א) לתקנות, תישא הנתבעת. שכה"ט ישולם ע"י הנתבעת ישירות למומחה, בתוך 30 יום מיום קבלת דרישת תשלום מהמומחה. השאלה על מי מהצדדים יוטלו באופן סופי שכ"ט המומחה ועלויות הבדיקות הנ"ל תיבחן, במידת הצורך, בהמשך ההליכים בתיק.
בהמשך להוראות הדיוניות הראשוניות שניתנו בהחלטה הראשונה בתיק (בדבר הליכים מקדמיים) ומשהוחלט על מינוי מומחה רפואי, ניתנות הוראות דיוניות משלימות, כמפורט להלן:
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
